Red Leicester

Red Leicester är en hårdost från Lancashire i nordvästra England. Osten tillverkas på pastöriserad komjölk och lagras i 3-6 månader. Smaken påminner om Cheddar men är lite söt och nötaktig och texturen är hård och tät.

Red Leicester har sitt ursprung från den engelska landsbygden i Leicestershire där den har producerats sedan 1700-talet. Den karaktäristiska orangeröda färgen kommer från att man i början färgade osten med morot eller rödbetsjuice, men nu för tiden använder man det naturliga färgämnet annatto som utvinns från ett frö från trädet med samma namn.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Salt, Mikrobiellt ystenzym, Färgämne: E160b (Annattoextrakt, bixin, norbixin)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1702 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 21,6 g
Kolhydrater: 0,1 g
– Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 24,9 g
Salt: 1,8 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad

URSPRUNGSLAND: GB

OMRÅDE: Lancashire

ARTIKELNUMMER: 12355

STORLEK: 200 g

FÖRPACKNING: 12 x 200 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.