Red Leicester
Red Leicester är en hårdost från Lancashire i nordvästra England. Osten tillverkas på pastöriserad komjölk och lagras i 3-6 månader. Smaken påminner om Cheddar men är lite söt och nötaktig och texturen är hård och tät.
Red Leicester har sitt ursprung från den engelska landsbygden i Leicestershire där den har producerats sedan 1700-talet. Den karaktäristiska orangeröda färgen kommer från att man i början färgade osten med morot eller rödbetsjuice, men nu för tiden använder man det naturliga färgämnet annatto som utvinns från ett frö från trädet med samma namn.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Salt, Mikrobiellt ystenzym, Färgämne: E160b (Annattoextrakt, bixin, norbixin)
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1702 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 21,6 g
Kolhydrater: 0,1 g
– Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 24,9 g
Salt: 1,8 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: GB
OMRÅDE: Lancashire
ARTIKELNUMMER: 12355
STORLEK: 200 g
FÖRPACKNING: 12 x 200 g
EAN: 5060088255063
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.