Roquefort AOP Carles

Roquefort är en blåmögelost från Occitanie i södra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad fårmjölk och lagras minst 3 månader. Den har en krämig textur och välsbalanserad smak. Vackra blåmögel ådror och elfenbensvit färg. Fromagerie Carles drivs i dag av Delphine Carles, som bibehåller den traditionella kunskapen från historien. Mögelkulturen görs på den egna gården och det används bara färsk mjölk från egna boskap. Detta gör den till en av de mest uppskattade Roquefortostarna man kan hitta.

Ursprungsskddad sedan 1925.

PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Penicillium Roqueforti, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1670 kJ / 400 kcal
Fett: 32 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 3,3 g

OSTFAMILJ: Blåmögelost

MJÖLK FRÅN: Får

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Occitanie

ARTIKELNUMMER: 16061

STORLEK: 1,5 kg

FÖRPACKNING: 4 x 1,5 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.