Selles-sur-Cher AOP Pierre Seillac

Selles-sur-Cher är en getost från Centre-Val de Loire i centrala Frankrike. Osten är tillverkad av opastöriserad getmjölk och mognas ca 2-5 veckor. Texturen är tät och mjuk när osten är ung och smaken frisk och lite syrlig som intensifieras ju längre den får mogna samtidigt som texturen blir torrare. Denna Selles-sur-Cher kommer från premiumserien ‘Pierre de Seillac’.

Osten är täckt med ett tunt lager av aska som var dåtidens sätt att skydda osten från påverkan utifrån som t.ex. flygfän och ett sätt att hålla ostens yta torr för att förhindra att den torkar ut. Som så många andra franska ostar har den fått sitt namn uppkallat efter den orten där den ursprungligen började tillverkas redan på 1800-talet.

Ursprungsskyddad sedan 1986.

PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad getMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur, Färgämne: E153 (Vegetabiliskt kol)

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1278 kJ / 308 kcal
Fett: 25 g
– Varav mättat fett: 18 g
Kolhydrater: 1,8 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 19 g
Salt: 1,4 g

OSTFAMILJ: Getost

MJÖLK FRÅN: Get

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Centre-Val de Loire

ARTIKELNUMMER: 6034

STORLEK: 150 g

FÖRPACKNING: 4 x 150 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.