Saint-Marcellin IGP Keramikkrus



Saint-Marcellin är en färskost från Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och mognar i ett par veckor. Texturen är väldigt krämig och smaken mild och frisk med en liten nötighet till en början men osten blir kraftfullare och skarpare ju längre den får mogna och texturen kan bli nästintill rinnig.
Osten som har sitt ursprung utanför staden Lyon i den lilla byn Saint-Marcellin gjordes ursprungligen på getmjölk men görs idag uteslutande på komjölk. Den lilla färskosten sägs vara den franska stjärnkocken Paul Bocuse favoritost.
Ursprungsskyddad sedan 2013.
PASSANDE DRYCK: Vitt vin och rosévin med hög syra
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1022 kJ / 246 kcal
Fett: 20 g
– Varav mättat fett: 16 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 15,6 g
Salt: 1,5 g
OSTFAMILJ: Färskost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Rhône-Alpes
ARTIKELNUMMER: 11080
STORLEK: 80 g
FÖRPACKNING: 6 x 80 g
EAN: 3266360612018
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.