Saint-Marcellin IGP Pierre Seillac

Saint-Marcellin är en färskost från Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike. Osten tillverkas av termiserad komjölk och mognar i ett par veckor. Texturen är väldigt krämig och smaken mild och frisk med en liten nötighet till en början men osten blir kraftfullare och skarpare ju längre den får mogna och texturen kan bli nästintill rinnig. Denna Saint-Marcellin kommer från premiuimserien ‘Pierre de Seillac’.

Osten som har sitt ursprung utanför staden Lyon i den lilla byn Saint-Marcellin gjordes ursprungligen på getmjölk men görs idag uteslutande på komjölk. Den lilla färskosten sägs vara den franska stjärnkocken Paul Bocuse favoritost.

Ursprungsskyddad sedan 2013.

PASSANDE DRYCK: Vitt vin och rosévin med hög syra

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Termiserad koMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1075kJ / 260 kcal
Fett: 21 g
– Varav mättat fett: 16 g
Kolhydrater: 2,1 g
– Varav sockerarter: 2,1 g
Protein: 15 g
Salt: 1,2 g

OSTFAMILJ: Färskost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Termiserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Rhône-Alpes

ARTIKELNUMMER: 3137

STORLEK: 80 g

FÖRPACKNING: 8 x 80 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.