Saint-Nectaire AOP Fermier Pierre Seillac

Saint-Nectaire är en hårdost från Auvergne i centrala Frankrike. Osten kan tillverkas på både pastöriserad och opastörieserad komjölk och lagras minst 6 veckor. Saint-Nectaire är semihård i texturen, doften lite jordig och smaken fyllig med nötiga toner. Ytan på osten kan variera från lite ljusare till mörkare grå/brun färd med vildmögel på ytan.

Denna Saint-Nectaire är opastöriserad och en s.k. ’fermier’ vilket betyder att osten görs på mjöken från gårdens egna djur. Från premiumserien ’Pierre de Seillac’.

Ursprungsskyddad sedan 1955.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1506 kJ / 360 kcal
Fett: 29,8 g
– Varav mättat fett: 19,8 g
Kolhydrater: 1,2 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 21,8 g
Salt: 1,1 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Frankrike

OMRÅDE: Auvergne

ARTIKELNUMMER: 5611

STORLEK: 1,6 kg

FÖRPACKNING: 3 x 1,6 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.