Saint-Nectaire AOP Fermier Pierre Seillac
Saint-Nectaire är en hårdost från Auvergne i centrala Frankrike. Osten kan tillverkas på både pastöriserad och opastöriserad komjölk och lagras minst 6 veckor. Saint-Nectaire är semihård i texturen, doften lite jordig och smaken fyllig med nötiga toner. Ytan på osten kan variera från lite ljusare till mörkare grå/brun färd med vildmögel på ytan.
Denna Saint-Nectaire är opastöriserad och en s.k. ’fermier’ vilket betyder att osten görs på mjölken från gårdens egna djur. Från premiumserien ’Pierre de Seillac’.
Ursprungsskyddad sedan 1955.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1506 kJ / 360 kcal
Fett: 29,8 g
– Varav mättat fett: 19,8 g
Kolhydrater: 1,2 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 21,8 g
Salt: 1,1 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Auvergne
ARTIKELNUMMER: 12370
STORLEK: 1,6 kg
FÖRPACKNING: 3 x 1,6 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.