Tete de Moine AOP

Tete de Monie AOP är en hårdost från Jurabergen i Schweiz. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och lagras minst i 75 dagar. Texturen är len och smaken kraftfull och nötig med en balanserad syra. Ju längre osten lagras ju mer intensiv blir smaken.

Osten är framförallt känd för sina vackra och dekorativa ”ostrosor” som man gör med verktyget griolle.

Ursprungsskyddad sedan 2001.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Salt, Löpe.

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1623 kJ / 391 kcal
Fett: 31 g
– Varav mättat fett: 19,2 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 28 g
Salt: 2 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: CH

OMRÅDE: Jura

ARTIKELNUMMER: 12377

STORLEK: 800 g

FÖRPACKNING: 4 x 800 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +4°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.