Tete de Moine AOP
Tete de Monie AOP är en hårdost från Jurabergen i Schweiz. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och lagras minst i 75 dagar. Texturen är len och smaken kraftfull och nötig med en balanserad syra. Ju längre osten lagras ju mer intensiv blir smaken.
Osten är framförallt känd för sina vackra och dekorativa ”ostrosor” som man gör med verktyget griolle.
Ursprungsskyddad sedan 2001.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Salt, Löpe.
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1623 kJ / 391 kcal
Fett: 31 g
– Varav mättat fett: 19,2 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 28 g
Salt: 2 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: CH
OMRÅDE: Jura
ARTIKELNUMMER: 12377
STORLEK: 800 g
FÖRPACKNING: 4 x 800 g
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +4°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.