Tomme de Savoie IGP Fermier

Tomme de Savoie är en hårdost från Savoie i östra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad komjölk och lagras minst 10-12 veckor. Tomme de Savoie är semihård i texturen, doften lite jordig och smaken fyllig med nötiga toner. Ytan på osten kan variera från lite ljusare till mörkare grå/brun färd med vildmögel på ytan.

Denna Tomme de Savoie är en s.k. fermier vilket betyder att osten görs på mjölken från gårdens egna djur. Från premiumserien Pierre de Seillac.

Ursprungsskyddad sedan 1992.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1510 kJ / 364 kcal
Fett: 29 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 25 g
Salt: 1,2 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Savoie

ARTIKELNUMMER: 12501

STORLEK: 1,7 kg

FÖRPACKNING: 1 x 1,7 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.