På Hugo Ericson är ost en tradition som går tillbaks i generationer. Företagets historia började år 1888 då lanthandlaren Johan Bernt Andersson gjorde anspråk på en plats i den nya Stora Saluhallen.  Verksamheten övertogs senare av barnbarnet Hugo Ericson som med sitt goda entreprenörskap utvecklade och drev företaget framåt.  Än idag är Hugo Ericson Ost ett svenskägt familjeföretag.

Hemligheten bakom Hugo Ericsons hög­kvalitativa ostar är en gedigen respekt för det traditionella hantverket. På ostlagret i Bredöl har svenska hårdostar som Herrgård, Grevé och Präst lagrats på samma sätt i över 70 år. Ostlagrets tjocka stenväggar utgör grunden för mognadslagringen, varje enskild ost hanteras manuellt och lagras omsorgsfullt innan den vaxas för hand enligt gammal metod.

För oss på Hugo Ericson Ost är det lika viktigt att bibehålla tradition och hantverk som personliga och starka relationer.

Besök Hugo Ericson Ost i Saluhallen

I Stora Saluhallen på Kungstorget mitt i centrala Göteborg har vi funnits på samma plats sedan den öppnade  1888. Låt oss inspirera dig och hjälpa dig att hitta precis det du önskar för en perfekt ostbricka. Varmt välkommen in till oss!

Öppettider
Måndag-torsdag: 09.00-18.00
Fredagar: 09.00-19.00
Lördagar: 09.00-17.00
Söndagar: Stängt

Hugo Ericson Ost Saluhallen

Besök Hugos Handel och Kök på Nääs

Välkommen till vår nya handelsbod på Nääs Fabriker, med säsongsanpassade godsaker skapade från grunden. Där är det som på Hugo Ericsons tid – genuint, äkta och med stor passion för hantverket och för allt som är gott.

Öppettider Juni – Augusti
Måndag-fredag 11-18
Lördag-söndag 10-16

Öppettider September – Maj
Onsdag-fredag 11-18
Lördag-söndag 10-16

Hugos Handel och Kök