Vår historia

På Hugo Ericson är ost en tradition som går tillbaks i generationer. Historien börjar på slutet av 1800-talet, då lanthandlaren Johan Bernt Andersson tingar en butiksplats i den nya Saluhall som 1888 byggs i centrala Göteborg.

1931 tar hans 17-åriga barnbarn, Hugo Ericson, över verksamheten. Den unge entreprenören är full av idéer. Efter några år har han öppnat ytterligare fem butiker i Saluhallen och etablerat sju ostbutiker runt om i Göteborg. 1945 köper han också ett mejeri i Bredöl, Skaraborg, en stor stenbyggnad som han omedelbart gör om till ostlager.

Växande grossistverksamhet

Den utökade lagringskapaciteten ger Hugo Ericson möjlighet att förverkliga en dröm: att starta upp en grossistverksamhet med försäljning av högkvalitativ, närproducerad ost till butiker och restauranger i Göteborgsregionen.

Idag har Hugo Ericson Ost vuxit till ett modernt fullsortimentsföretag som alltjämt drivs av barnbarnet Jenny tillsammans med trogna och mycket sakkunniga medarbetare. Grossiströrelsen levererar hundratals ton ost och andra tillbehör till kvalitets­medvetna butiker runt om i Sverige. Dessutom erbjuds utbildningar inom ost- och vinkunskap till företag och privatpersoner.