Manchego DOP Akkem 6 mån Opastöriserad

Manchego är en hårdost från provinsen La Mancha i centrala Spanien. Osten kan tillverkas av både pastöriserad och opastöriserad fårmjölk och lagringstiden kan variera mellan ‘Fresco’ (färsk ca 2 veckor), ‘Semi Curado’ (3 veckor – 3 månader), ‘Curado’ (3-6 månader) och ‘Viejo’ (minst 12 månader). Det karaktäristiska halmstråmönstret på osten yta kommer sig från korgarna som osten presses i under tillverkningen.

Denna opastöriserade variant är lagrad i 6 månader och har en smörig ton med lätt syrlig och lång eftersmak. Manchego är en klassiskt tapasost och underbar när det börjar bli lite varmare ute tillsammans med ett glas rosé.

Ursprungsskyddad sedan 1996.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Kalciumklorid (E509), Syrningskultur, Konserveringsmedel: E1105 (Lysozym - ÄGGVITEÄMNE), Löpe

ALLERGENER: MJÖLK, ÄGG

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1768 kJ / 423 kcal
Fett: 33 g
– Varav mättat fett: 23 g
Kolhydrater: 0,5 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 23 g
Salt: 1,5 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Får

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Spanien

OMRÅDE: La Mancha

ARTIKELNUMMER: 2541

STORLEK: 3 kg

FÖRPACKNING: 2 x 3 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.