Basiron Pesto Rosso
Basiron Pesto Rosso är en hårdost från östra Holland. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 4-5 veckor. Krämig med smak av söt soltorkad tomat och italienska örter. Dick Veldhuysen, barnbarn till grundaren Cornelius Velduyzen, skapade Basiron Pesto Verde 2005, och tillsatte då pestokryddor i en Gouda. Den var så unik att den inte fick kallas ost innan en lagändring kunde göras. Denna med röd pesto blev en uppföljare till den första succén med grön pesto som var starten av de smaksatta Basiron-ostarna.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK, Tomater, Oregano, Vitlök, Färgämne: E160a (Karotener), Smakämnen, Salt, Syrningskultur, Mikrobiellt ystenzym
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1575 kJ / 380 kcal
Fett: 32,1 g
– Varav mättat fett: 21,6 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 22,9 g
Salt: 1,78 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: NL
OMRÅDE: Overijssel
ARTIKELNUMMER: 12028
STORLEK: 4,5 kg
FÖRPACKNING: 1 x 4,5 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.