Crottin de Chavignol AOP
Crottin de Chavignol är en getost från Centre-Val de Loire i centrala Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad getmjölk och mognar i 2-4 veckor. Osten är frisk och syrlig och konsistensen smidig och kompakt men ju längre osten lagras desto torrare och hårdare blir den och smaken blir allt kraftfullare. Denna varianten kommer i snygg plastkupa.
Osten har producerats sedan 1600-talet i och runt byn Chavignol och Sancerre i Loieredalen men det är först år 1829 som den fick sitt välkända namn Crottin de Chavignol. Osten är vanligt förekommande i den klassiska franska salladen Chèvre Chaud då den värms i ugn innan servering.
Ursprungsskyddad sedan 1976.
PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Opastöriserad getMJÖLK, Syrningskultur, Salt
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1311 kJ / 316 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 1,5 g
– Varav sockerarter: 0,4 g
Protein: 19 g
Salt: 1,6 g
OSTFAMILJ: Getost
MJÖLK FRÅN: Get
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Centre-Val de Loire
ARTIKELNUMMER: 14033
STORLEK: 60 g
FÖRPACKNING: 12 x 60 g
EAN: 3184670010525
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.