Crottin de Chavignol AOP

Crottin de Chavignol är en getost från Centre-Val de Loire i centrala Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad getmjölk och mognar i 2-4 veckor. Osten är frisk och syrlig och konsistensen smidig och kompakt men ju längre osten lagras desto torrare och hårdare blir den och smaken blir allt kraftfullare. Denna varianten kommer i snygg plastkupa.

Osten har producerats sedan 1600-talet i och runt byn Chavignol och Sancerre i Loieredalen men det är först år 1829 som den fick sitt välkända namn Crottin de Chavignol. Osten är vanligt förekommande i den klassiska franska salladen Chèvre Chaud då den värms i ugn innan servering.

Ursprungsskyddad sedan 1976.

PASSANDE DRYCK: Torrt vitt vin och lätt rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Ja

INGREDIENSER: Opastöriserad getMJÖLK, Syrningskultur, Salt

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1311 kJ / 316 kcal
Fett: 26 g
– Varav mättat fett: 19 g
Kolhydrater: 1,5 g
– Varav sockerarter: 0,4 g
Protein: 19 g
Salt: 1,6 g

OSTFAMILJ: Getost

MJÖLK FRÅN: Get

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: FR

OMRÅDE: Centre-Val de Loire

ARTIKELNUMMER: 14033

STORLEK: 60 g

FÖRPACKNING: 12 x 60 g

EAN: 3184670010525

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.