Fetaost PDO Ekfatslagrad
Feta är en färskost från Grekland. Osten tillverkas av pastöriserad får och getmjölk och mognar i 2-3 månader. Texturen är kompakt och grynig och smaken lite syrlig med och salt. Denna Feta kommer från välrenommerade mejeriet Kissas som ligger mitt på det grekiska fastlandet. Här producerar man fetaost av högsta kvalité gjord på 85% fårmjölk och 15% getmjölk. Osten lagras först på ekfat i 2 månader för att sedan placeras i en mindre ektunna.
Idag kopieras den traditionella osten över hela världen men den får endast kallas Feta så länge den produceras i hemlandet Grekland och enligt specifika bestämmelser. Feta används flitigt i matlagning och är en av huvudingredienserna i den klassiska Grekiska salladen.
Ursprungsskyddad sedan 2002.
PASSANDE DRYCK: Vitt vin och rosévin med hög syra
BESTÄLLNINGSVARA: Ja
INGREDIENSER: Pastöriserad får (85%) och getMJÖLK (15%), Salt, Löpe, Syrningskultur
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1075 kJ / 257 kcal
Fett: 21 g
– Varav mättat fett: 15,7 g
Kolhydrater: 0 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 17 g
Salt: 2,8 g
OSTFAMILJ: Färskost
MJÖLK FRÅN: Får, Get
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: GR
OMRÅDE: Thessalien
ARTIKELNUMMER: 11044
STORLEK: 4 kg
FÖRPACKNING: 1 x 4 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.