Gruyère AOP Mild

Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.

Ursprungsskyddad sedan 2001.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: -

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Löpe, Salt

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1703 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 23,2 g
Kolhydrater: <0,1 g
– Varav sockerarter: <0,1 g
Protein: 25,7 g
Salt: 2,03 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: CH

OMRÅDE: Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, Bern

ARTIKELNUMMER: 12186

STORLEK: 150 g

FÖRPACKNING: 8 x 150 g

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.