Gruyère AOP Mild
Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.
Ursprungsskyddad sedan 2001.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Syrningskultur, Löpe, Salt
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1703 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 23,2 g
Kolhydrater: <0,1 g
– Varav sockerarter: <0,1 g
Protein: 25,7 g
Salt: 2,03 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: CH
OMRÅDE: Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, Bern
ARTIKELNUMMER: 12186
STORLEK: 150 g
FÖRPACKNING: 8 x 150 g
EAN: 7640179462419
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.