Gruyère AOP Réserve

Gruyère är en hårdost från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern i västra Schweiz. Osten tillverkas av opastöriserad komjölk och måste lagras minst 6 månader. Historian om den numera välkända osten sträcker flera hundra år bakåt i tiden och tillverkades redan år 1115 i och runt den lilla staden Gruyère.

För att få kallas ‘Réserve’ behöver osten lagras i minst 10 månader, smaken kan beskrivas som nötig, fruktig och med viss smörighet och sälta. Gruyère är en typisk ost till ostfondue och helt underbar att avnjuta bara som den är i stavar både före och efter middagen.

Ursprungsskyddad sedan 2001.

PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin

BESTÄLLNINGSVARA: Nej

INGREDIENSER: Opastöriserad koMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Löpe

ALLERGENER: MJÖLK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:

Energi: 1703 kJ / 411 kcal
Fett: 34,5 g
– Varav mättat fett: 23,2 g
Kolhydrater: <1 g
– Varav sockerarter: <1 g
Protein: 25,7 g
Salt: 2,03 g

OSTFAMILJ: Hårdost

MJÖLK FRÅN: Ko

MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad

URSPRUNGSLAND: Schweiz

OMRÅDE: Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura, Bern

ARTIKELNUMMER: 2490

STORLEK: 2 kg

FÖRPACKNING: 5 x 2 kg

EAN:

FÖRVARING: Kyla max +8°C

Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.