Itche Baï
Itche Baï är en hårdost från Midi-Pyrénées i sydvästra Frankrike. Osten tillverkas av pastöriserad get och fårmjölk och lagras i minst 2 månader. Kombinationen av get och fårmjölk gör att smaken blir aromatisk med både en nötighet och en syra och texturen är smidig med enstaka mindre hål. Denna ost får mogna i källare där de borstas och vänds för hand och får med tiden en vacker naturlig yta.
PASSANDE DRYCK: Medelfylligt vitt och rött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad får och getMJÖLK, Salt, Löpe, Syrningskultur
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1575 kJ / 380 kcal
Fett: 32 g
– Varav mättat fett: 23 g
Kolhydrater: 1 g
– Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 22,42 g
Salt: 1,7 g
OSTFAMILJ: Hårdost
MJÖLK FRÅN: Får, Get
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Midi-Pyrénées
ARTIKELNUMMER: 12226
STORLEK: 4,5 kg
FÖRPACKNING: 1 x 4,5 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.