Montagnolo Affiné
Montagnolo Affiné är en blåmögelost från Bayern i sydöstra Tyskland. Osten är gjord på pastöriserad komjölk och lagras i minst 6 veckor. Den har en gräddig konsistens och milda blåmögeltoner. Osten lagras extra kallt för att mognadsprocessen ska gå långsamt och smakerna ska framträda. Den krämiga konsistensen gör att den även passar bra i matlagning.
Montagnolo belönades med första pris 2013 i World Cheese Awards.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Pastöriserad koMJÖLK och GRÄDDE, Salt, Mikrobiellt ystenzym, Syrningskultur, Mögelkultur
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1801 kJ / 436 kcal
Fett: 42 g
– Varav mättat fett: 28 g
Kolhydrater: <0,5 g
– Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 14 g
Salt: 2 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Ko
MJÖLKBEHANDLING: Pastöriserad
URSPRUNGSLAND: DE
OMRÅDE: Bayern
ARTIKELNUMMER: 16054
STORLEK: 2 kg
FÖRPACKNING: 1 x 2 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.