Roquefort AOP Papillon Noir
Roquefort är en blåmögelost från Occitanie i södra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad fårmjölk och lagras minst 3 månader. Här hittar du skarp sälta, fyllig mögelkaraktär och riktigt lång eftersmak. Till denna tuffa ost rekommenderar vi vår egen klassiska fikonmarmelad vars fylliga sötma möter upp ostens sälta på ett mycket bra sätt. Papillon är en av de första och mest kända producenterna i Sverige.
Ursprungskyddad sedan 1925.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: -
INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Penicillium Roqueforti, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1572 kJ / 379 kcal
Fett: 32 g
– Varav mättat fett: 20 g
Kolhydrater: 1,8 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 21 g
Salt: 3,6 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Får
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: FR
OMRÅDE: Occitanie
ARTIKELNUMMER: 16064
STORLEK: 1,25 kg
FÖRPACKNING: 4 x 1,25 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.