Roquefort AOP Vieux Berger



Roquefort är en blåmögelost från Occitanie i södra Frankrike. Osten tillverkas på opastöriserad fårmjölk och lagras minst 3 månader. Vieux Berger produceras med stor respekt för det gamla hantverket av Combes familjen, som endast har 9 ostmakare anställda. Tillverkning och lagring görs på exakt samma sätt som förr i tiden vilket ger osten en unik smak och len konsistens. Frankrikes minsta producent av Roquefort och en av de bästa, detta är en Roquefort för den som vill ha det extra.
Ursprungsskddad sedan 1925.
PASSANDE DRYCK: Halvtorrt och sött vin
BESTÄLLNINGSVARA: Nej
INGREDIENSER: Opastöriserad fårMJÖLK, Salt, Syrningskultur, Penicillium Roqueforti, Löpe
ALLERGENER: MJÖLK
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G:
Energi: 1550 kJ / 374 kcal
Fett: 30,9 g
– Varav mättat fett: 18,4 g
Kolhydrater: 1,78 g
– Varav sockerarter: 0 g
Protein: 19,2 g
Salt: 3,93 g
OSTFAMILJ: Blåmögelost
MJÖLK FRÅN: Får
MJÖLKBEHANDLING: Opastöriserad
URSPRUNGSLAND: Frankrike
OMRÅDE: Occitanie
ARTIKELNUMMER: 3018cp
STORLEK: 1,5 kg
FÖRPACKNING: 4 x 1,5 kg
EAN:
FÖRVARING: Kyla max +8°C
Vi har alltid ambitionen att förmedla korrekt information men då förändringar i produktens innehåll kan ske över tid hänvisar vi till att kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.